Samen - Risicodelen
♥ Wanneer beginnen we?

De kracht van Samen

Buren, vrienden en familie zorgen vaak voor elkaar bij ziekte. Kan jij niet dagelijks voor jouw zieke grootvader zorgen doordat die zo ver weg woont? Waarschijnlijk willen de buren wel helpen met wat kleine klussen... Zowel de zorg voor jouw grootvader als de hulp door de buren zijn vormen van informele risicodeling als niet van tevoren was afgesproken wie wanneer wat zou doen als wie ziek zou worden.

Informeel risicodelen gaat vaak goed met korte en persoonlijke hulp, aangezien helpen en geholpen worden basale menselijke behoeften zijn. Bij langdurige of financiële hulp werkt het vaak niet. Mensen vinden het vaak moeilijk om financiële hulp aan te bieden of te accepteren. Zeker als het om grote bedragen gaat. Bij arbeidsongeschiktheid van een ZZP−er of andere ondernemer gaat het al snel om grote bedragen. Zo is voor een netto inkomen van 2.000 euro gedurende vijf jaar al 120.000 euro nodig. Als jij jouw zieke buurman wil helpen, dan doe je dat niet met zulke bedragen. En het aanbieden van 50 euro per maand voelt zo nutteloos. En hoe zou hij reageren op een dergelijk aanbod?

De oplossing hiervoor is formalisering van het risicodelen. Door een schenkkring te vormen met een groep van bijvoorbeeld 40 ondernemers spreek je af hoe je elkaar helpt bij ziekte. Hierdoor is de hulp van 50 euro per maand per persoon wél afdoende voor een netto inkomen van 2.000 euro voor de zieke.

Ons helpen?

Je kunt ons helpen door alvast linkje naar onze website te plaatsen via jouw website of LinkedIn. Of met een donatie natuurlijk.

Inschrijven voor de nieuwsbrief

* verplicht veld
"If you cannot do great things, do small things in a great way."" − Napoleon Hill
Responsive image